- 400 g okseinderlår i strimler
- 1 lille løg
- 2 tsk garam masala
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk hel spidskommen
- ½ tsk kardemommefrø
- 1/4 tsk gurkemeje
- salt og peber
- 1 dåse kokosmælk
- 2 dl grøntsagsbouillon
- ½ blomkål
- 150 g frisk babyspinat
Krydrede ris
- ½ tsk korianderfrø
- ½ tsk kardemommefrø
- ½ tsk hel spidskommen
- 2 tørrede kaffir-limeblade
- 4 dl basmatiris
- 6 dl grøntsagsbouillon
Til servering: 25 g mandelflager
Krydrede ris: Svits korianderfrø, kardemommefrø, spidskommen og limeblade i en tør gryde et kort øjeblik. Tilsæt ris, bland godt og hæld bouillon ved. Lad det simre under låg i 12 min. Lad trække i 10 min.
Rist mandelflagerne i en 170 grader varm ovn i 5 min.
Brun kødet lidt af gangen ved kraftig varme og læg til side. Hak løget fint. Stød garam masala, ingefær, spidskommen og kardemommefrø i en morter. Svits løg og krydderier i lidt olie eller smør ved middelvarme. Tilsæt det brunede kød og gurkemeje og svits kraftigt i 1 min. Krydr med salt og peber, tilsæt kokosmælk og bouillon, og lad simre i 10 min.
Del blomkålen i buketter og skær de større i skiver. Lad blomkålen koge med i gryden i 5 min. Tilsæt skylle spinat og bring gryden i kog. Smag rette til.